Albert Fontelles-Ramonet rep el premi Estudis Sardanistes per la seva tesi doctoral sobre la Cobla Barcelona

Ha estat aquest dissabte en el marc dels Premis Capital de la Sardana Balaguer 2022.

El premi ha estat per la tesi presentada el 2020 “La Cobla Barcelona (1922-1938). Un projecte noucentista”, dirigida pel Doctor Joaquim Rabaseda. És una investigació sobre la primera etapa de la Cobla Barcelona. S’hi explica la consolidació de la idea de la cobla com a formació per a concerts, que entronca amb l’enfocament del Noucentisme, que propugnava una educació cívica, una cultura refinada, un saber escoltar un concert, la culturització de la societat, i la seva catalanització. Aquests principis encaixen amb la Cobla Barcelona, que és la que encarna amb més força aquesta proposta concertística.

Fontelles ha dedicat uns 4 anys en la seva elaboració, dins del Programa de Doctorat en Història de l’Art i Musicologia, del Departament d’Art i de Musicologia, de la Facultat de Filosofia i Lletres, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Per a la seva redacció Fontelles ha consultat nombrosos i diferents arxius i també s’ha entrevistat amb descendents de músics i compositors i ha remenat tot tipus de documents, com partitures originals de Garreta.

Albert Fontelles-Ramonet va iniciar els seus estudis musicals als tres anys a Solsona. Va finalitzar el grau professional al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb la distinció de premi d’honor. Es va graduar el 2015 a l’Escola Superior de Música de Catalunya en interpretació del flabiol i tamborí, finalitzant els estudis amb matrícula d’honor, i ara n’és professor. Actualment dirigeix la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, és intèrpret de flabiol a la Cobla Marinada i Doctor pel Departament d’Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *