Al Solsonès s’estanquen els contagis malgrat que augmenten el risc de rebrot i la taxa de reproducció

Tot i l’alarma que van generar els set positius en un dia la setmana passada, es manté el volum de positius amb un total de 25 la darrera setmana, dos menys que en l’anterior. S’han detectat a partir de 116 proves PCR i 66 tests ràpids. Cap de les 19 automostres recollides en el cribratge de la setmana passada va resultar positiva.

Malgrat que l’índex de risc de rebrot s’ha reduït lleugerament respecte divendres, comparant-ho amb la setmana anterior, ha augmentat i continua sent molt alt: de 446 punts al conjunt de la comarca i 477 a Solsona. La taxa de reproducció és d’1,30, la qual cosa significa que l’epidèmia creix. En l’àmbit escolar, s’ha passat d’un a dos grups confinats: un cicle inicial de l’Institut Escola Vall de Lord i un tercer d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta.

Com us dèiem ahir, aquesta setmana es manté el cribratge massiu d’automostres, dimecres de 4 a 7 i divendres de 2/4 de 12 a 3 a l’accés d’Urgències del Centre Sanitari. Fins la setmana passada es van recollir 307 automostres. Per intensificar el control de la pandèmia, hi haurà un estand de recollida d’automostres a la Fira d’aquest cap de setmana, que se situarà al costat de la font del passeig del Pare Claret dissabte de 4 a 8 i diumenge de 10 a 2. Tant al Centre Sanitari com a la Fira, poden fer l’automostra les persones que no  se l’hagin fet els últims 15 dies, que no hagin completat el procés de vacunació i que no hagin passat la Covid-19 els últims tres mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *