Al Solsonès hi ha 472 persones sense feina, una trentena més que el mes de juliol
Segons l’Observatori del Treball, 27 persones s’han quedat a l’atur a Solsona durant l’agost, i sumen un total de 388. Pel que fa a la resta de poblacions de la comarca, no s’ha registrat cap canvi gaire significatiu respecte el mes passat. La gran majoria de pobles mantenen les seves dades respecte el juliol excepte alguns casos com Olius, Lladurs i Pinós, entre d’altres. En el conjunt del Solsonès, només hi ha dos pobles que han reduït el nombre de persones aturades, tot i que de manera poc significativa. Són La Coma i la Pedra i Sant Llorenç de Morunys, amb 1 i 3 persones menys a l’atur respectivament.
A Catalunya, el nombre d’aturats creix en gairebé 10.000 persones en 1 mes. És un 3% més respecte al juliol. El Govern de la Generalitat atribueix les males dades a la inflació i a l’encariment de l’energia.
Enric Vinaixa, secretari de Treball, assegurava que és difícil preveure quina dada d’atur s’hauria obtingut en un context macroeconòmic normal. Tot i això, també admetia que les dades són millors que en anys prepandèmics:
De fet, la xifra d’aturats de l’agost se situa en els nivells més baixos dels últims 14 anys. Unes dades que des del Govern celebren de manera prudent, perquè a l’agost, Catalunya ha estat la segona comunitat de l’Estat on més ha pujat l’atur en xifres absolutes, només superada per Andalusia.
I si l’atur augmenta, vol dir que la contractació disminueix. Aquest agost s’han formalitzat poc més de 85.000 contractes de treball indefinits, una xifra molt baixa si ho comparem, per exemple, amb el mes d’abril.
Aleshores es van firmar 107.000 contractes indefinits, arribant a un pic de contractació on pràcticament la meitat dels contractes que es van signar eren indefinits. Ara, però, se situa a poc més del 40%. La tendència coincideix amb el conjunt de l’Estat, en què la xifra de contractes indefinits no arriba al 40%. Tot i això, el percentatge és més de quatre vegades superior al que es registrava abans de la reforma laboral.