Una avaria en el servei de fibra òptica deixa Solsona sense internet ni telèfon fix durant 15 hores

La biblioteca Carles Morató oberta només com a sala de consulta, sense possibilitat de préstec, servei wifi ni d’impressió. Comerços que no podien cobrar amb targeta i empreses que funcionaven amb aplicacions online sense poder treballar amb normalitat. Són només alguns exemples de com la incidència va afectar ahir el dia a dia dels solsonins. La interrupció en el servei es va produir pels volts de quarts de 6 de la matinada i no va ser fins passades les 10 de la nit quan es va restablir el servei. El consistori va notificar l’avaria al telèfon d’administracions locals de Telefònica a primera hora del matí, però no va ser fins a comunicar el problema a la Delegació del Govern a la Catalunya Central, al migdia, quan el Centre de Telecomunicacions de la Generalitat va informar que s’havia produït un tall en la línia de fibra òptica de Telefonica en el qual s’estava treballant però encara s’havia de localitzar. L’alcalde de Solsona, David Rodríguez, lamenta que la companyia no hagi donat explicacions:

L’Ajuntament recomana als usuaris que facin reclamacions individuals a l’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal. Aquest matí ja se n’han registrat més d’una desena. Pel que fa a les empreses, poden adreçar-se a les mateixes dependències per fer ús del servei de mediació. L’Oficina del Consumidor recorda que les reclamacions les poden tramitar tant els usuaris de Telefonica com els d’altres companyies, en tant que la xarxa és propietat de Telefonica i, per tant, altres abonats també van patir les conseqüències de l’avaria.

Per la seva banda, el consistori es reunirà amb Localret, l’organisme que assessora els ajuntaments en noves tecnologies, per analitzar aquest cas i prendre les mesures pertinents.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *