Un itinerari pavimentat unirà el centre de Sant Llorenç amb el camí del Santuari de Lord

L’actuació consisteix en la pavimentació d’un tram de vorera de 800 metres a la carretera de Solsona per facilitar l’accés al camí del Santuari des del centre de la vila. L’actuació té un cost de 102.000 euros, la meitat dels quals es finançarà amb un ajut de la Generalitat procedent de la taxa turística. Paral·lelament, l’associació que gestiona l’aigua de Sant Llorenç, Font Llumà, canviarà 800 metres de canonada amb fons propis.

Fibra òptica als equipaments

D’altra banda, el consistori està treballant per dotar d’una xarxa de fibra òptica la zona d’equipaments. Ho apunta l’alcalde, Francesc Riu:

Per a aquesta actuació, l’Ajuntament compta amb una subvenció de dinamització territorial de la Generalitat de 39.900 euros i una altra de la Diputació de Lleida de 17.500. El cost total de l’actuació és de 95.500 euros.

3a fase del monestir

Finalment, la tercera fase de la rehabilitació del monestir, promoguda per l’Incasòl, arriba a la recta final. S’està adequant la planta superior per a dependències parroquials i dues noves sales per ampliar el museu. També es pavimenten les sales existents de l’equipament i s’està enllestint la instal·lació elèctrica. Els treballs tenen un cost de 120.000 euros finançats a parts iguals per l’Ajuntament, la Parròquia i el Bisbat i, la resta, prop de 30.000 euros, a través d’un ajut de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida. Abans d’acabar l’any l’Ajuntament també té previst instal·lar l’ascensor en aquestes dependències. Quedarà per a una quarta fase l’actuació a la sala prioral, que és la principal. S’hi ha de fer una intervenció arqueològica en tant que s’hi ha trobat unes pintures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.