Un expert en ciberseguretat alerta que el teletreball està fent incrementar els atacs

Ho ha explicat aquest matí a La Central Àlex Segura, responsable de ciberseguretat a Control Group. Apunta que cal conscienciar totes les empreses que cal protegir-se, ni que sigui poc, perquè com a mínim això pot ajudar a desmotivar l’atacant. Afirma que per poques mesures que prenguem ja no serem els primers candidats o, si més no, seran atacs automatitzats que acostumen a tenir conseqüències menys greus. Àlex Segura destaca que la precipitació amb què s’ha hagut de posar en marxa el teletreball per la Covid-19 ha propiciat l’increment d’atacs:

Per fer front a aquests atacs, recomana mantenir el software actualitzat, descarregar les aplicacions dels stores oficials i dubtar de tot en tant que alguns hackers aprofiten per robar-nos les dades a través de correus fraudulents, per exemple. Àlex Segura considera que un hacker de veritat és aquell que ajuda a millorar la seguretat trobant vulnerabilitats perquè s’hi pugui posar remei. Amb tot, reconeix que els atacants ho fan per meritocràcia, o bé per interès econòmic, amb grans màfies al darrere que volen treure rendibilitat de les vulnerabilitats que tenim els éssers humans. El responsable de seguretat de Control Group explica que en el cas d’empreses amb xarxa virtual privada en la qual es facin servir equips de l’empresa, cal aplicar capes addicionals de seguretat per veure si algú està intentant alterar aquesta informació xifrada. En canvi, en el cas de pimes i autònoms que utilitzin ordinadors personals, es proposa descarregar eines estàndards del mercat per connectar l’escriptori remot tipus Teamviewer. Amb tot, cal ser curós i descarregar-ho del web oficial.

Àlex Segura afirma que amb la ciberseguretat hi ha en joc poder treballar però també les possibles multes per agències de protecció de dades en forats de seguretat amb què quedin publicades dades de clients. Recorda que la seguretat és dinàmica i que és una normativa legal més que cal complir. En aquest sentit, assenyala que hi ha plans econòmics, de 30 euros l’any per treballador, que tota empresa ha de poder assumir. Podeu escoltar l’entrevista completa al web onabages.cat o en aquest enllaç.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *