Un centenar de joves talents d’arreu del món oferiran una quarantena de concerts a l’AIMS Festival

Aquest migdia s’han presentat els detalls de la vint-i-dosena edició, que programa actuacions a la Catalunya Central i al Prepirineu les tres primeres setmanes d’agost. N’han donat tots els detalls el director de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona, Peter Thiemann; l’alcaldessa, Judit Gisbert; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Serra; i el regidor de Cultura de Solsona, Albert Colell.

A Solsona s’hi concentren una vintena d’actuacions. El Teatre Comarcal acollirà el concert inaugural el divendres 4 a les 8 del vespre i també el plat fort, el concert de l’Orquestra Simfònica de l’AIMS, el dia 12 a les 7 de la tarda a la sala polivalent. Hi actuaran una seixantena de músics dirigits per Jordi Francés que interpretaran la 3a Simfonia de Beethoven, l’Heroica, l’Obertura de les Noces de Fígaro i el concert per a fagot solista de Mozart. També hi tindrà el seu protagonisme l’orgue restaurat de la Catedral, amb l’alemany Johannes Geffert, que també tocarà l’orgue de La Seu de Manresa. L’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert destaca la missió d’apropar la cultura que té l’AIMS:

En la mateixa línia s’expressa el director dels Serveis Territorials de Cultura, Francesc Serra:

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Albert Colell, subratlla les qüestions que posa en valor el festival:

Es mantenen els grans concerts com els de Cardona, Moià, Olius i Sant Llorenç i s’afegeixen al festival dos municipis del Solsonès: Pinós i Pinell. També continua la diversitat de formats, amb concerts tradicionals en esglésies i auditoris; els de carrer a la plaça de la Catedral; i els gratuïts i socials. El director de l’AIMS, Peter Thiemann, posa de relleu el vessant social del festival:

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona comptarà enguany amb més d’un centenar d’alumnes de 23 països diferents. Procedeixen majoritàriament d’Europa però també d’Austràlia, Hong Kong, Mèxic, Rússia o Japó. En aquesta edició hi haurà dos alumnes solsonins, una de les quals, Ona Serra, té 10 anys i hi pren part per tercera vegada, i també un de Manresa i dos de Gironella. El claustre de professors, format per 22 persones, és igualment internacional. L’elevada demanda ha obligat a fer una selecció de l’alumnat d’entre les 140 sol·licituds. En determinats instruments, més de la meitat dels interessats han quedat fora.

L’AIMS disposa d’un pressupost similar al de les edicions anteriors, d’entre 180 i 190.000 euros. Més de la meitat dels ingressos procedeixen de la pròpia activitat. El Departament de Cultura de la Generalitat hi aporta més del 60% del finançament públic, una xifra que s’ha incrementat en els últims anys. La resta d’ingressos provenen de la Fundació Friends of AIMS, l’Ajuntament de Solsona, l’associació d’Artistes, Intèrprets o Executants; l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Solsonès.

Tots els detalls de la programació i la venda d’entrades es poden trobar al web aims.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *