ÚLTIMA HORA: David Rodríguez deixarà l’alcaldia de Solsona per incorporar-se al Govern de la Generalitat

El Consell Executiu l’ha nomenat aquest migdia secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran. Preveu compaginar el nou càrrec i l’alcaldia de Solsona, diu, entre algunes setmanes i pocs mesos, per facilitar que la transició sigui el més inadvertida possible. Després de ser Secretari d’Organització d’Esquerra al Solsonès, David Rodríguez va estrenar-se al consistori el 2007 com a regidor  de Salut, Acció Social i Comunicació en el govern de coalició d’Esquerra, El Comú i el PSC. Va accedir a l’alcaldia de Solsona el gener del 2010 arran de la mort de Xavier Jounou, càrrec que ha revalidat en tres ocasions més amb majoria absoluta. Tot i que la seva voluntat era no presentar-se en les darreres eleccions municipals, la falta de relleu va fer que seguís en política activa. Amb tot, reconeix que era evident que ja es trobava a la recta final de la seva funció com a alcalde. Entre el 2015 i el 2018 va ser diputat al Parlament i també va ocupar una de les vicepresidències de la Federació de Municipis de Catalunya. Amb aquest bagatge en el món municipal, David Rodríguez entoma les noves responsabilitats amb il·lusió:

L’alcalde de Solsona passarà a ser l’interlocutor de la Generalitat amb el món local sota les ordres de la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, a qui ja coneixia de fa uns quants anys. Rodríguez és conscient que ha estat elegit per a un lloc d’alta responsabilitat que exigeix molta dedicació. Per això, malgrat que pugui ser compatible amb l’alcaldia, funcionalment és complex. Afirma que, tenint en compte els projectes que estan en curs, com el tanatori, les polítiques d’habitatge, l’Illa Cultural i el porta a porta, el seu compromís amb l’equip de govern és absolut:

La setmana que ve es donarà a conèixer la reorganització de l’executiu i la persona que agafarà el relleu a l’alcaldia de Solsona, un cop s’hagin tancat alguns detalls que s’estan resolent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *