Treballem per Solsona diu que el govern municipal ha tingut la seguretat “arraconada” els últims anys

La formació liderada per Marc Barbens considera que no s’han dedicat prou esforços a l’àrea de Governació, que no hi ha hagut persones a davant que s’hi poguessin dedicar i que tinguessin els coneixements necessaris. Consideren que cal una estratègia clara en matèria de seguretat per una ciutat petita que és capital de comarca i que està bastant aïllada.

En primer lloc, reclamen desencallar les obres de la nova comissaria de la Policia Local. Lamenten que el concurs hagi quedat desert en dues ocasions i que s’allargui aquesta qüestió. Pel que fa al personal, consideren que els agents han de sentir la protecció i el suport dels seus comandaments polítics. Barbens creu que aquesta és una qüestió que no s’ha cuidat els últims anys arran del conflicte latent i que ha provocat la marxa d’agents. Pel que fa a les eines per millorar la seguretat, defensen una ordenança de convivència ciutadana clara, concisa i útil pels ciutadans i que no dupliqui la normativa superior. Agraeixen a l’alcaldessa que, a instàncies seves, retirés l’ordenança de l’ordre del dia del ple de gener.

Pel que fa a la mobilitat, Treballem per Solsona aposta per connectar nuclis, barris i urbanitzacions a través de carrils bici i de camins segurs. D’altra banda, consideren que cal repensar l’ordenació del trànsit al centre de la ciutat, amb especial atenció a la zona de la plaça del Camp, el passeig i l’entorn del Camp del Serra. Marc Barbens:

En aquest sentit, proposen la creació d’una comissió amb representació de veïns, botiguers i altres persones interessades per poder fer un nou diagnòstic de cada zona.

En matèria estrictament de seguretat, Treballem per Solsona és del parer que cal prevenir. En aquest sentit, defensen la instal·lació de càmeres de videovigilància i lectors de matrícules en determinats punts per tal que actuïn com a mecanisme dissuasori i de reparació en cas que hi hagi delictes. Marc Barbens argumenta que hi ha un camí a recórrer molt important en aquest sentit i destaca que és una matèria molt regulada, ja que ha d’estar acceptada per la comissió corresponent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Així mateix, consideren que aquestes càmeres poden aportar moltes dades a l’hora de dissenyar les polítiques de comerç i turisme de la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *