Traslladen 16 residents de Solsona a un centre d’Igualada i dos al sociosanitari comarcal

Després de gestionar-ne les autoritzacions amb les famílies, entre ahir i avui s’han traslladat 16 residents de l’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona a la residència Colisée d’Igualada per evitar qualsevol possible contacte amb persones positives de COVID-19. Són usuaris de les zones grogues, que han donat negatiu en les proves des de l’inici del brot. Així mateix, dos usuaris han ingressat a la zona sociosanitària del Centre Sanitari del Solsonès, mentre que dos més han retornat voluntàriament al seu domicili.

El trasllat temporal de persones usuàries per concentrar els esforços de la residència de Solsona en la cura de persones contagiades és la solució que s’ha considerat més viable conjuntament amb la Generalitat de Catalunya davant el gran volum de baixes de personal.
Aquesta mesura, a més de reduir la pressió i càrrega laboral dels professionals, en tant que no s’hauran de seguir protocols diferenciats per zones, garanteix també la protecció dels usuaris no infectats, ja que en redueix la possibilitat de contagi. La residència Colisée d’Igualada està
inclosa dins el pla buffer del Departament de Salut, amb la qual cosa disposa de places equipades per atendre persones procedents d’altres instal·lacions que puguin tenir necessitats de cura especials relacionades amb la COVID-19.
En aquests moments, el centre solsoní té 63 residents i 42 professionals (57%) afectats pel brot declarat la setmana passada. L’Hospital Pere Màrtir Colomés lamenta, d’altra banda, la mort de tres usuaris, entre ahir a la tarda i avui. En qualsevol cas, el comitè de seguiment del brot del centre solsoní reconeix els esforços de la plantilla de treballadors que continua operativa i les noves incorporacions. “Les famílies poden estar segures que s’està atenent adequadament el conjunt de residents en aquest complex cap de setmana”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *