Torà i Biosca reclamen a la Generalitat que agilitzi el traspàs de serveis de la Segarra al Solsonès per no perjudicar més la ciutadania

Un any després del canvi d’adscripció comarcal, Torà i Biosca es troben en terra de ningú. Si bé àrees com Educació, Interior o Turisme estan traspassades al 100%, la problemàtica rau en temes complexos i amplis com Serveis Socials o bé serveis tècnics. Recorden que el motiu principal del canvi de comarca va ser per la consideració de comarca de muntanya, que els beneficia en aspectes com ajuts per a camins i beques per a universitaris. Denuncien que el Consell Comarcal de la Segarra els està retallant hores o serveis com per exemple el d’arquitectes, que provoca un retard d’expedients que acaba perjudicant el ciutadà. Sentim l’alcaldessa de Torà, Isabel Torres i l’alcalde de Biosca, Josep Puig:

Els alcaldes de Torà i Biosca també han volgut subratllar la bona acollida que han tingut tant al Consell Comarcal del Solsonès com als serveis territorials de la Catalunya Central. A tall d’exemple, a nivell d’Educació els alumnes dels dos municipis ja tenen els centres de secundària de Solsona com a referents i està prevista la posada en marxa d’un servei de transport escolar pel proper curs. Pel que fa a la resta, demanen a la Direcció General d’Administració Local que posi mà per agilitzar el traspàs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *