Territori de Masies impulsa una ruta pel Miracle amb perspectiva de gènere

Es durà a terme el diumenge 28 al matí com a cloenda de la campanya “Territori de masies amb ulls de dones”. Es farà una breu exposició del paper de la dona des del neolític fins als nostres dies per generar un espai de debat sobre el paper de la dona en la sostenibilitat rural. La ruta pretén analitzar la perspectiva de gènere de forma històrica en el relat patrimonial i comunitari popular sobre els usos socials i rituals dels diferents espais del Santuari del Miracle i el seu entorn.

El punt de sortida és el trencant cap a Sant Just d’Ardèvol de la carretera entre el Miracle i Su. Es farà una caminada cap a l’antic emplaçament de l’estela d’Ardèvol i es visitaran la necròpolis i el poblat alt-medieval del Collet del Moro. Després es pujarà al turó de Sant Gabriel, on hi havia col·locada l’estela, i es visitaran diversos indrets del Miracle on les dones feien vida social i quotidiana. El recorregut estarà dinamitzat per la historiadora, divulgadora i il·lustradora Laura de Castellet i veïns de la zona. Durant la ruta, es farà un esmorzar Tasta Territori amb productes de proximitat de la zona.

L’activitat costa 8 euros i inclou la ruta, el llibret i l’esmorzar, mentre que pels socis de Territori de Masies hi ha un preu reduït de 5 euros. Les inscripcions es poden formalitzar fins al divendres 26 trucant al 693 054 437 o per correu a informacio@territoridemasies.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *