Tanquen els accessos als espais de bany del Solsonès davant de l’elevat risc d’incendi

Amb el suport dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals, els ajuntaments de Castellar de la Ribera i Lladurs han prohibit l’accés motoritzat a la Ribera Salada; el de Clariana de Cardener; al perímetre del pantà de Sant Ponç i es preveu que el de Navès ho faci avui al riu Aigua d’Ora. En el mateix sentit, Pinell ha tancat l’accés a la font de Sant Climenç. L’extrema sequera, les altes temperatures i l’elevat risc d’incendi i l’entrada al nivell 3 del pla Alfa han fet impedir l’afluència de persones que puguin posar en risc el medi natural i a elles mateixes. Castellar de la Ribera va ser ahir el primer municipi a prendre aquesta mesura. L’alcaldessa, Maria Claustre Sunyer, n’exposa els motius:

  La majoria dels usuaris de la Ribera Salada van entendre i acatar la mesura i van girar cua quan se’ls va informar del tancament. La massificació dels espais fluvials del Solsonès està sent un problema creixent els últims estius. Les condicions extremes d’aquests dies han fet que els consistoris prenguessin mesures dràstiques per evitar mals majors.

Grau 6 de calor i màximes de 40º

El Servei Meteorològic de Catalunya ha decretat el grau màxim de perill, 6 sobre 6, per l’onada de calor, i preveu que se superin els 43 graus en algunes zones de les comarques centrals. Ahir a Solsona es van registrar 39,9 graus de màxima; 39,1 a Pinós; 38,5 a Lladurs; 36 a Guixers i 22,3 a la cota 2.300 del Port del Comte. La previsió és que diumenge la massa d’aire càlid causant de l’episodi de calor es comenci a retirar. Els models a mitjà termini indiquen que a partir de dilluns la calor es normalitzarà progressivament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *