Tallers, concerts i visites guiades per celebrar el Nadal al Museu de Solsona

La primera proposta arriba aquest mateix dijous, amb la darrera visita del cicle “125 reflexions”. Anirà a càrrec de Magda Gassó, cap del Servei de Museus i Protecció de Béns Mobles de la Generalitat; i Joan Rosàs, fins a la seva jubilació cap de la secció de coordinació museística de la Generalitat. En acabar, el rapsode Moixic serà l’encarregat de fer la cloenda de l’efemèride. La cita és dijous a les 7 de la tarda al Museu. Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament trucant al 973 48 21 01 o bé enviant un correu electrònic a museu@museusolsona.cat. El que sí que encara es pot visitar fins a final de febrer és la intervenció de Perejaume “D’un or que crema”, commemorativa també dels 125 anys del Museu.

Dissabte tornen les activitats envoltats de les obres del Museu. En aquest cas, el cantautor solsoní Eduard Gener oferirà un concert històric a l’absis de Sant Quirze de Pedret que hi ha a l’equipament i que es troba en fase de remodelació. La cita és dissabte a les 8 del vespre i cal comprar l’entrada prèviament, que costa 5 euros. 

Per tal d’acostar el Museu als més joves el dia 30 a 2/4 de 12 es proposa un taller gratuït: “Desperta el patrimoni en 3D al Museu de Solsona”. La directora tècnica de l’equipament, Lídia Fàbregas, n’explica els detalls:

I pels més petits, durant totes les festes es pot prendre part a una gimcana per trobar objectes a les sales del Museu. Es tracta d’una activitat familiar lliure que ve a ser un “Buscant en Wally” en versió museu. La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha editat el conte “Cerca i troba”, amb il·lustracions dels 12 museus que en formen part. A la recepció del Museu hi hauran els dibuixos corresponents a l’equipament solsoní en blanc i negre i els més petits hauran de trobar els objectes a les sales i pintar la il·lustració. El Museu de Solsona estarà obert de dimecres a dissabte d’11 del matí a 5 de la tarda i els diumenges, d’11 a dues.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *