St. Llorenç amplia l’horari del punt d’emergència davant les queixes dels veïns i la preocupació de l’Ajuntament de Guixers

Després dels primers caps de setmana amb la mobilitat restablerta a tot el país, l’Ajuntament ha optat per introduir alguns canvis al sistema de recollida de deixalles. D’una banda, alguns veïns manifestaven que si quan marxen hi ha la deixalleria i el punt d’emergència tancats, no saben on deixar les escombraries. De l’altra, Guixers patia problemes d’incivisme i quedava col·lapsada de deixalles de persones procedents de Sant Llorenç. Ho posa de relleu l’alcalde de Sant Llorenç, Francesc Riu:

Així, a partir d’aquest cap de setmana el punt d’emergència estarà obert des de les 6 de la tarda de dissabte fins a les 12 de la nit de diumenge, per tal de cobrir totes les hores del cap de setmana amb la deixalleria tancada. Amb tot, se seguiran fent controls per detectar les persones que no separen correctament les escombraries. L’alcalde posa de relleu que durant el confinament ha anat bé per detectar la poca gent del poble que no ho feia bé i que ho han corregit. A partir d’ara es tornarà a fer incidència en les persones de segona residència. Riu destaca que  els costa molt reciclar i que se’ls avisa i, si no en fan cas, se’ls sanciona. Amb tot, reconeix que s’ha notat una millora del reciclatge del punt d’emergència. També apunten que si algú ha de marxar del poble en un horari en què ni la deixalleria ni el punt d’emergència no estan oberts, es posin en contacte amb l’Ajuntament uns dies abans i els facilitaran una solució.

A partir d’avui i fins al 31 d’agost, la recollida porta a porta s’avança dues hores i començarà a les 6 del matí. L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana perquè la població tregui les deixalles d’acord amb aquest nou horari d’estiu.

Un altre canvi en la recollida de deixalles de Sant Llorenç és en la taxa d’entrada de restes vegetals a la deixalleria. L’Ajuntament es farà càrrec de la taxa dels particulars fins a un màxim de 2 metres cúbics mensuals. Si la quantitat és superior, caldrà pagar segons la tarifa vigent. El consistori posa de relleu que treure aquest tipus de residu de la deixalleria és molt car i considera que tothom que té jardí pot fer una gestió interna d’aquest residu. Malgrat això, com que en alguns casos no és senzill, s’ha optat per bonificar la taxa fins al volum límit establert. Les empreses hauran de continuar abonant la tarifa corresponent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *