Solsona torna a batre el rècord de temperatures del país igualant els 37,8 graus de dilluns passat

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima registrada ahir a la ciutat va ser la més elevada, superant els 37,1 d’Organyà; els 36,9 d’Oliana i els 36,7 de Tremp i la Pobla de Segur. Avui, amb l’arribada del pic màxim de calor, es preveu que les màximes superin els 43 graus a Ponent i a l’interior de Girona, mentre que aquí podem registrar-ne 42.

Amb motiu del pic de calor, l’Ajuntament de Solsona recorda que es poden utilitzar tant la biblioteca Carles Morató com el Casal Cívic com a refugis climàtics. La biblioteca està oberta fins a 2/4 de dues del migdia i a la tarda, de 4 a 8. D’altra banda, l’Ajuntament d’Olius també obre avui una sala climatitzada a la mateixa casa consistorial. S’hi pot accedir pel carrer Gafarró fins a les 6 de la tarda. Els menors d’edat han d’anar acompanyats d’un adult. Aquesta mesura preventiva es tornarà a aplicar en els pròxims episodis extrems que hi pugui haver durant l’estiu. De forma excepcional, l’Ajuntament de Sant Llorenç també ha habilitat un refugi climàtic, avui: la sala del gimnàs. 

D’altra banda, la Generalitat fa una crida a extremar les precaucions per l’elevat perill d’incendi forestal des d’avui i fins demà. El Departament d’Acció Climàtica alerta d’una situació que arriba del sud amb temperatures extremadament altes i humitats relatives molt baixes. Tot i que el Cos d’Agents Rurals ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 57 municipis, el Solsonès es troba a nivell 2.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *