Solsona tindrà 13 punts d’accés wifi gratuït en espais públics exteriors a partir de Festa Major

Aquesta setmana n’han començat els treballs d’instal·lació. Les places Major i de sant Joan, l’entorn de la biblioteca i l’Ajuntament, el portal del Castell, la plaça del Camp, el passeig del Pare Claret, l’exterior del Casal Cívic i la plaça de l’U d’Octubre, el camp de futbol i les piscines municipals i el pavelló nou seran els indrets des d’on la ciutadania i els visitants es podran connectar al wifi gratuït. Cadascun d’aquests punts té un ample de banda de 350 megues i permetrà la connexió de fins a 500 usuaris simultanis.

El primer cop que l’usuari es connecti a la xarxa wifi, seran redirigits a una pàgina segura d’inici de sessió o portal captiu i a partir d’aquí podran navegar gratuïtament. Es limitaran alguns tipus de connexions per impedir l’ús de webs amb contingut de risc com pornografia o incitació a l’odi. L’Ajuntament farà un control diari del funcionament de tots els punts d’accés a través d’una aplicació interna.

Solsona és un del centenar de municipis de Catalunya seleccionats, entre els 3.400 europeus, que reben un ajut de 15.000 euros per finançar el nou servei al 100%. S’emmarca en el programa WIFI 4 EU de la Comissió Europea, que té com a objectiu millorar la connectivitat per garantir que tots els ciutadans europeus tinguin accés a internet i es puguin beneficiar de serveis com l’administració electrònica. Aquesta setmana, tècnics d’ENE Telecomunicacions, l’empresa adjudicatària dels treballs i el manteniment, el regidor de Noves Tecnologies, Joan Parcerisa, i la tècnica municipal coordinadora del projecte han fet una visita prèvia per resoldre dubtes d’ubicació d’antenes a les quals arribarà la fibra òptica. En alguns casos, el sistema funcionarà a través de radioenllaç. Aquesta iniciativa formava part del pla de mandat 2015-2019 i la selecció dels punts d’accés es va treballar fa tres cursos al Consell d’Adolescents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *