Solsona posarà en marxa la recollida porta a porta el 15 de novembre

Durant aquella setmana es retiraran tots els contenidors de la via pública.

Prèviament, a partir de dilluns que ve i fins al dia 30, es lliurarà el material gratuït a la ciutadania en sessions informatives a la sala polivalent. Tota la informació queda recollida en una carta que aquests dies està arribant a les llars solsonines. Hi haurà sessions tant presencials com en línia en diferents horaris de matí i de tarda. Les inscripcions es poden formalitzar en línia o bé trucant al 605 95 87 61, 605 95 87 61. En aquestes sessions s’explicarà el funcionament del nou servei, es resoldran possibles dubtes i s’entregaran els tres cubells necessaris per deixar els residus domèstics a l’exterior de casa, bosses compostables per a l’orgànica i un imant de nevera amb el calendari de cada fracció. També es lliurarà un cubell airejat d’orgànica per a dins la cuina a qui no en disposi.

Dijous passat, el ple va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de residus amb els vots favorables d’Esquerra i la CUP i l’abstenció de Junts per Solsona i el PSC. El text recull les aportacions dels grups municipals, els tècnics i les persones que van participar en la consulta ciutadana a través del web municipial. El regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, explica l’objectiu d’aquesta ordenança:

 Des d’Alternativa per Solsona-CUP es mostren satisfets de les aportacions recollides i apel·len el govern a utilitzar tots els mecanismes de participació ciutadana possibles. Pilar Viladrich:

Marc Barbens, portaveu de Junts per Solsona, qualifica de nyap l’informe per fer les bases, que ha implicat un major esforç a última hora:

Per la seva banda, el regidor socialista Mohamed el Mamoun insta l’executiu a premiar la ciutadania que ho faci bé:

       Així, a partir del 15 de novembre, al nucli urbà les diverses fraccions de residus s’hauran de segregar en origen i deixar-les a la porta de casa d’acord amb el calendari preestablert. Pel que fa al veïnat del Vinyet, disposarà d’àrees d’aportació tancades amb accés electrònic per dipositar els residus. Un sistema diferent utilitzaran indústries, comerços, bars i restaurants, que s’estan visitant aquests dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *