Solsona posa en marxa una nova campanya de conscienciació pels propietaris de gossos

L’Ajuntament demana a la ciutadania que porti bosses per recollir els excrements dels animals i també aigua per netejar-ne les miccions.

La iniciativa comença amb un ban d’alcaldia i apel·lant a la col·laboració ciutadana per acabar amb una de preocupacions que els veïns han fet arribar als responsables municipals en pràcticament totes les visites de barri. La campanya es reforçarà per les xarxes socials amb el lema “El teu gos, la teva responsabilitat. No deixis traça”. Paral·lelament, es repartirà el material necessari entre els titulars dels 600 gossos censats a Solsona amb l’objectiu d’incentivar una tinença responsable dels animals i reduir la brutícia que poden generar a la via pública. Així, qui tingui el gos censat i estigui al corrent de la taxa anual de 10 euros per tinença de gossos, rebrà un carta informativa i podrà recollir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament un dispensador de bosses i un recipient de plàstic tou per dur aigua. El regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, reconeix que no ha estat fàcil trobar una fórmula que vegin efectiva:

De cara al ple de novembre, es preveu modificar l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals domèstics per tal que els propietaris hagin de sortir obligatòriament al carrer amb els gossos duent bosses i aigua. En cas d’incompliment, serà sancionable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *