Solsona posa en marxa una iniciativa per dignificar el treball de cures a la llar

Porta per títol “El valor de cuidar”, l’impulsa l’Agència de Desenvolupament Local i la propera activitat serà una xerrada sobre els drets i deures laborals i contractació aquest dimecres.

El projecte s’adreça tant al col·lectiu de cuidadores com a les famílies que tenen persones en situació de dependència a càrrec. Se’ls ofereix un espai d’acompanyament i assessorament en àmbits com el jurídic, el laboral, d’acreditació de competències i d’oferta formativa. Entre altres accions, s’han entrevistat una trentena de dones de Solsona, s’està creant una borsa de treball especialitzada i s’organitzen xerrades i sessions formatives.

A través d’una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’Agència ha contractat una tècnica durant 9 mesos per desplegar aquesta iniciativa. Entre els objectius hi ha contribuir a la professionalització i la millora de les condicions laborals de les persones que treballen en aquest àmbit, identificar les necessitats de les persones cuidadores i de les que cuiden, i sensibilitzar la població local sobre l’economia de les cures.

La propera activitat, com dèiem, arriba aquest dimecres a 2/4 de 4 de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca. Montse Mas i Roser Camps, de la Gestoria Mas, impartiran una sessió informativa per explicar els drets i deures laborals de les persones que es dediquen a les cures a la llar i com contractar-les a partir d’una informació legal actualitzada. És una xerrada oberta a tothom, però adreçada especialment a cuidadors i famílies a càrrec de persones amb dependència. Per assistir-hi, cal confirmar assistència a la Carol trucant al 973 48 10 09 o bé enviant un correu electrònic a l’adreça elvalordecuidar@adlsolcar.cat.

El projecte s’ha presentat a sis entitats de la comarca: els serveis socials, Volem Feina, Creu Roja, GIGA i Càritas Arxiprestal, per col·laborar en la informació i derivació d’usuaris. També s’ha donat a conèixer a la taula de treball del Pla Comarcal d’envelliment km 0 del Solsonès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *