Solsona posa en marxa una campanya per reactivar el comerç local no essencial

Amb el lema “Jo compro a Solsona”, entre el 15 d’abril i el 30 de juny es posaran a la venda 5.000 paquets de 5 vals de compra cadascun al preu de 4 per bescanviar als establiments adherits, modernitzant la fórmula dels duros a 4 pessetes. L’Ajuntament subvencionarà 50.000 euros en vals de compra per incentivar el consum amb l’objectiu que se n’arribin a injectar 250.000 als negocis participants.

Poden participar a la campanya les persones majors d’edat empadronades a Solsona comprant un paquet de cinc vals de compra, que s’anomenaran quartos. Es compraran preferentment en línia a través d’una plataforma electrònica que es donarà a conèixer properament. Qui no tingui accés a les noves tecnologies, podrà comprar els vals a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament amb targeta de crèdit. Cada quarto serà nominal, estarà associat a un DNI i tindrà un codi únic que els establiments desactivaran en el moment que es bescanviï per un producte o servei. Properament el dinamitzador comercial de l’Agència de Desenvolupament Local explicarà el funcionament de la campanya als negocis que s’hi poden acollir, que tindran un distintiu físic i figuraran a la llista de botigues adherides a la plataforma de compra de vals. Hi poden participar comerços, centres d’estètica i perruqueries, bars i restaurants, serveis professionals com centres de fisioteràpia, ioga i salut, autoescoles, artesania i serveis educatius i turístics, entre d’altres.

Abans del dia 15 de cada mes, els establiments participants hauran d’emetre una factura electrònica a l’Ajuntament amb el valor total dels vals recollits, que el consistori abonarà abans d’acabar el mes.

“Jo compro a Solsona” s’inspira en campanyes similars realitzades a Reus i Manacor i pretén, d’una banda, subvencionar el comerç no essencial, el més directament afectat per les restriccions de la pandèmia i, de l’altra, fomentar l’hàbit del consum al comerç de proximitat entre aquells ciutadans que no hi estan acostumats. Un cop comprats, els vals no es podran retornar ni canviar-los per euros, sinó que s’hauran de bescanviar abans del 30 de juny.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *