Solsona modifica les condicions d’accés als ajuts per a la promoció de l’activitat empresarial perquè se’n puguin beneficiar més negocis

Les principals novetats són que s’eliminen els imports mínims d’inversió per optar-hi i que se subvenciona el lloguer del local durant el primer any d’obertura. Aquesta setmana s’ha obert el termini de presentació de sol·licituds, que es tancarà el 30 de setembre. L’any passat es van subvencionar 22 activitats, menys que les 34 del 2021. El regidor de Desenvolupament Local, Ramon Montaner, explica que cada vegada s’obren més activitats amb inversions inicials baixes, que fins ara es quedaven fora en no arribar a l’import mínim. Pel que fa al lloguer, Montaner posa de relleu que s’intenta ajudar a minimitzar l’impacte per a tot negoci nou.

L’assignació pressupostària es manté en 40.000 euros. 15.000 són per a la línia de noves activitats, 15.000 més a la de modernització i sostenibilitat de negocis existents i 10.000 per a les persones que es donin d’alta d’autònoms. L’import màxim per beneficiari serà de 3.000 euros i una part de l’ajut seran targetes de prepagament per gastar en establiments de la ciutat. Entre les despeses subvencionables, a part del lloguer, hi ha les inversions, les obres de reforma, la millora de l’accessibilitat o la digitalització i el pagament de fins a un 65% de la quota d’autònoms del primer any.

En el barem de puntuació es tenen en compte criteris socials i ambientals com per exemple, la inserció de majors de 45 anys, joves de fins a 29, aturats de llarga durada, famílies amb tots els membres a l’atur, la revitalització del nucli antic o la igualtat de gènere.

Els ajuts per a la promoció de l’ocupació s’han de tramitar preferiblement a través de la seu electrònica de l’Ajuntament de Solsona. Les bases i la documentació es poden consultar al web adlsolcar.cat i també es poden resoldre dubtes contactant amb el tècnic de Comerç, Aleix Solé, per telèfon o correu electrònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *