Solsona millorarà l’arbrat urbà de quatre zones de la ciutat

Les actuacions es faran entre la segona quinzena d’aquest mes i la primavera. La intervenció de més envergadura serà a la ribera en el tram del carrer dels Tints comprès entre les avingudes del Pont i dels Països Catalans. Els propers dies es tallaran nou desmais vells i amb símptomes de debilitat, que es substituiran per til·lers. Un cop els nous arbres hagin arrelat prou, es repetirà l’operació amb la resta. Amb l’assessorament del biòleg expert Josep Selga, la regidoria de Parcs i Jardins s’anticipa abans no hi hagi risc de caiguda d’aquests exemplars.

Una altra actuació serà a Cal Xuxa, al carrer de les Pollancres, a petició dels veïns. Malgrat el nom del carrer, s’han descartat els pollancres per la seva fragilitat i s’ha optat per plantar nou oms en el tram del vial situat entre les dues rotondes.

D’altra banda, a l’aparcament delimitat per la Carrera i el carrer d’Àngel Guimerà, on es van morir diversos lledoners, s’hi plantaran cinc freixes de fulla petita. Se n’hi van plantar dos de prova i en veure que és una espècie que tolera els entorns pavimentats, és de creixement ràpid i resistent a les gelades, s’ha optat per plantar-n’hi més exemplars.

Pel que fa a les piscines municipals, hi creixen sis moreres per donar resposta a la demanda d’ombres dels usuaris. S’han concentrat a l’indret de la piscina petita i, si dona bon resultat, l’any que ve se n’hi plantaran més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *