Solsona manté una evolució positiva del coronavirus

L’alcalde, David Rodríguez, assenyala que no hi ha hagut canvis substancials respecte les setmanes anteriors i això per si sol ja és un bon senyal, ja que anem guanyant temps per a la millora de tractaments de la malaltia i rebaixem la pressió del sistema sanitari. El batlle posa de relleu que el comportament ciutadà ha estat decisiu perquè siguem una de les tres comarques menys afectades per la pandèmia però demana no abaixar la guàrdia perquè l’afectació en territoris veïns és molt diferent. A hores d’ara a Solsona hi ha 12 casos positius acumulats i 40 casos sospitosos.

D’altra banda, el consistori també ha posat el focus en els nens. A partir d’avui s’han reincorporat treballadors de la brigada municipal per desbrossar zones verdes de la ciutat i que l’entorn sigui més gratificant pel passeig dels nens que podran sortir a partir de dilluns. Paral·lelament, en una carta a la delegada del Govern a la Catalunya Central, David Rodríguez ha reclamat a la Generalitat que la territorialització del desconfinament que es demana a l’Estat espanyol s’apliqui també a Catalunya, ja que el grau d’afectació i la realitat de les diferents zones no és el mateix. Sentim l’alcalde:

La CUP també demana que es tingui en compte el territori

En la mateixa línia, des d’Alternativa per Solsona-CUP i l’assemblea local del Solsonès han enviat una carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani exigint a la Generalitat un pla per a la sortida responsable i ordenada dels menors, que tingui en compte els protocols que fixi la comunitat científica i que sigui sensible amb les realitats geogràfiques i demogràfiques de tot el país.

Vídeo pels infants i joves

 Avui mateix, les xarxes socials de l’Ajuntament han difós un vídeo de felicitació de la Diada de Sant Jordi a nens i joves per part de l’alcalde, David Rodríguez, i els titulars de les àrees d’Educació i Joventut, Judit Gisbert i Joan Parcerisa. L’alcalde agraeix als més joves l’esforç i la paciència durant el confinament i es mostra satisfet que a partir de dilluns puguin sortir de manera controlada. La regidora d’Educació, Judit Gisbert, els anima a treballar en aquesta nova realitat que és l’escola a casa mentre que Joan Parcerisa destaca que és l’hora d’enfortir-nos com a comunitat i fa una crida a apostar pel comerç local. En aquesta mateixa línia, David Rodríguez recomana fer comandes a les llibreries locals per quan finalitzi el confinament i recorda als supermercats que no poden vendre llibres ni roses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *