Solsona inaugura diumenge l’orgue de la Catedral restaurat

Així sona l’orgue de la Catedral de Solsona després d’un procés de restauració de més de 10.000 hores repartides en 4 anys i mig i una inversió de prop de 700.000 euros. Aquest diumenge a les 7 de la tarda hi haurà l’acte de presentació i benedicció de l’últim orgue de l’escola catalana que faltava per restaurar després de passar pel taller del mestre orguener Albert Blancafort.

La comissió Orgue de Solsona ha liderat un projecte en el qual s’han bolcat institucions, empreses i societat civil per reunir els prop de 700.000 euros que ha costat la restauració. En les darreres dècades hi havien hagut diversos intents frustrats per fer-ho, que no havien prosperat. És per això que des de la comissió Orgue de Solsona es mostren molt satisfets de la fita aconseguida. Mossèn Lluís Grifell n’és el president:

L’orgue de la Catedral de Solsona data del 1853 i es trobava en molt mal estat. Se n’ha restaurat el moble neoclàssic però també els 46 registres i 3.165 tubs. Tot el procés s’ha fet amb materials de fa 150 anys per tal de garantir-ne la sonoritat. El mestre orguener Albert Blancafort destaca que ha estat un privilegi haver pogut restaurar un instrument d’aquesta categoria i en posa de relleu el seu valor. Per a ell, les millores obren la porta a Solsona perquè torni a situar-se al mapa organístic de Catalunya:

En la primera part de l’acte de diumenge a les 7 a la Catedral, el bisbe de Solsona, Francesc Conesa, farà la benedicció de l’orgue. Ho farà a través d’unes invocacions que es respondran amb l’instrument tocat per Montserrat Torrent i Juan de la Rubia. En acabar, s’oferirà un concert amb la participació d’aquests dos organistes però també de monsenyor Valentí Miserachs, Seon-Hee Myong, Jordi Xandri i Josep Maria Tripiana i les veus de Marta Serena i l’Orfeó Nova Solsona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *