Solsona i Cardona celebren la posada en marxa dels nous cicles formatius al territori

El treball conjunt dels dos ajuntaments i l’Agència de Desenvolupament Local han fet possible l’ampliació de l’oferta formativa i la millora de la mobilitat. Ho han pogut comprovar de primera mà en una visita recent a l’Institut Sant Ramon de Cardona i Francesc Ribalta de Solsona la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, els alcaldes de Solsona i Cardona, Judit Gisbert i Ferran Estruch, i la consellera comarcal d’Educació del Solsonès, Sara Vilches.

Des d’aquest curs, l’institut solsoní imparteix els cicles de grau superior d’Automatització i Robòtica Industrial i d’Integració Social mentre que a Cardona s’hi pot cursar el cicle de grau mitjà de Gestió Administrativa. Aquesta ampliació de l’oferta formativa és fruit d’una reivindicació històrica de fa gairebé 25 anys. Els dos ajuntaments, a través de l’Agència, han canalitzat la demanda del territori per afrontar els reptes que es presenten amb personal qualificat i, alhora, per donar més oportunitats laborals als joves. Actualment entre Solsona, Cardona i Olius s’imparteixen 13 cicles formatius en els àmbits de la indústria, el medi ambient, els serveis a les empreses i l’atenció a les persones.

Aquest increment de la formació professional ha anat acompanyat de modificacions del transport públic entre Solsona, Cardona i Manresa per adaptar-lo als horaris d’entrada dels centres educatius. D’altra banda, s’ha ampliat la capacitat del transport escolar per a l’alumnat de la UEC l’Afrau i els centres que imparteixen itineraris formatius específics i se n’ha modificat el recorregut per ajustar-se a les necessitats dels usuaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *