Solsona Experience amplia l’oferta de visites guiades al sud del Solsonès

Aquest diumenge s’estrena la de la Torre de Vallferosa, que es farà cada setmana a les 11 del matí. De fet, s’ha hagut d’obrir una segona sessió per cobrir l’elevada demanda que hi havia per a aquesta proposta. A principi d’estiu es preveu posar-ne en marxa una de nova pel nucli històric de Torà i d’aquí a unes setmanes també se n’engegarà una de conjunta del Santuari de Pinós i la Torre d’Ardèvol. De cara al setembre, la cooperativa oferirà una teatralitzada coincidint amb els 500 anys de l’Hostal de Pinós.

La cooperativa creada el 2017 per 6 joves socis s’ha anat ampliant i actualment compta amb un equip de 15 persones, segons ha explicat un dels socis de Solsona Experience, Albert Colell. De fet, l’any passat van participar al conjunt de les seves activitat unes 8.000 persones. Un dels valors de la cooperativa són els guies locals. Ho destaca Pau Vilaseca:

Aquestes noves visites se sumen a les ja consolidades: Solsona Monumental, Olius Monumental, El Miracle, la familiar dels gegants que inclou Lo Cal Boig i el Quarto dels Gegants, l’esporàdica Tasta Solsona i l’acabada d’estrenar al Castell de Lladurs.

A banda d’això, enguany fa 10 anys que Solsona Experience es va fer càrrec de les rutes nocturnes de l’estiu a Solsona i és per això que ho commemorarà de manera especial. Ho explica Pau Subirà:

De cara a l’agost, també hi haurà les nocturnes, que enguany se centraran en la història del Carnaval. Com sempre, seran els dijous i divendres al vespre.

L’oferta ampliada de Solsona Experience es va presentar ahir a la tarda al sector turístic, amb el qual la cooperativa vol crear sinergies. Ester Vila:

En aquest sentit, han creat uns codis de descompte del 10% per a establiments turístics col·laboradors en les entrades a les visites, que es poden comprar a través de la plataforma de Turisme Solsonès. Així mateix, des de la cooperativa es mostren oberts a tirar endavant noves propostes turístiques culturals al Solsonès que es puguin plantejar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *