Solsona és un dels 140 municipis catalans on es limitarà el preu del lloguer a partir del mes que ve

Ho ha anunciat la consellera de Territori, Ester Capella, després de reunir-se amb la ministra d’Habitatge, Isabel Rodríguez. Les dues administracions han pactat acabar en les properes setmanes la feina per aprovar i publicar l’Índex de Preus de Referència del Lloguer que s’ha d’aplicar per poder declarar zones tenses aquests 140 municipis. La consellera de Territori es mostra satisfeta de l’acord:

Segons la nova norma, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent en els últims 5 anys després de l’actualització anual. No té efectes retroactius i distingeix en funció de si l’amo del pis és un petit propietari o un gran tenidor. Si es tracta d’una persona física o jurídica amb més de 10 immobles urbans d’ús residencial, el preu del lloguer tampoc podrà ser superior a l’índex de referència del preu del lloguer.

Recordem que al juny la Generalitat va ampliar de 60 a 140 els municipis amb zones tensades pel preu de l’habitatge on els propietaris hauran de limitar el preu del lloguer. Es tracta de localitats de l’àmbit metropolità, les quatre capitals de província, algunes comarques costaneres i d’altres de muntanya com Ripoll, Puigcerdà o Solsona. En total, sumen 6,2 milions de persones, el 80% del total de la població catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *