Solsona es dota d’un nou Pla director de la xarxa d’aigua potable

Modernitzar la xarxa, reduir-ne les avaries i minimitzar-ne l’afectació i millorar la qualitat del servei en són els principals objectius. La Junta de Govern Local ha adjudicat a Socade Informàtica la redacció del pla per un import de 16.800 euros, l’oferta econòmicament més avantatjosa de les tres que s’hi han presentat. L’enginyer municipal i tècnic responsable del Servei Municipal d’Aigua, Ramon Besora, serà l’encarregat de coordinar el pla.

El projecte inclou la incorporació de dades a un sistema d’informació geogràfica, que permetrà fer un modelat de la xarxa i calcular les pressions i cabals de tots els punts i tenir-la ben senyalitzada. En destaca els avantatges el regidor accidental de Serveis, Ramon Xandri:

En properes fases, en cas d’avaria fins i tot se sabrà exactament a quins veïns cal avisar i fer-ho a través del mòbil. El pla serà un document dinàmic i actualitzable en tant que ha de servir per definir les millores futures a la xarxa atenent a les necessitats demogràfiques, industrials, econòmiques i mediambientals i, al mateix temps, ha de fer més accessible el seu manteniment. Solsona ja va dotar-se d’un Pla director de l’aigua el 2003. En aquest cas, però, era un projecte de la xarxa en alta per planificar les actuacions que afecten les instal·lacions des de les captacions fins als dipòsits.

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *