Solsona entra en fase d’emergència per sequera amb un consum situat al llindar permès

El gener, amb 205 litres per habitant i dia, s’ha complert amb la dotació d’aigua fixada. Si bé durant l’últim trimestre de l’any passat la ciutat va superar el consum permès, amb 254 litres per habitant i dia, les actuacions que us comentàvem ahir a la xarxa municipal d’aigua i la sensibilització ciutadana han permès reduir els volums. En aquest sentit, el consistori agraeix la ciutadania l’esforç per estalviar aigua. El regidor de Serveis Municipals, Joan Parcerisa, assenyala que aquest estalvi és fruit del treball constant dels últims mesos:

Així, a banda del que us explicàvem ahir, amb la intensificació de les restriccions es deixarà de regar el camp de futbol. De moment, les dutxes dels vestidors es mantindran, tot i que se’n farà un control rigorós de la despesa.

L’ordenança de sequera, en marxa

D’altra banda, la Junta de Govern Local va aprovar dilluns el text de l’ordenança reguladora de les mesures aplicables a l’abastament d’aigua potable i als usos de l’aigua en situació de sequera. S’ha elaborat en base a un model tipus de l’Agència Catalana de l’Aigua. El text es troba a consulta pública al web municipal durant tot el mes i es preveu aprovar-lo al ple de març. Aquest reglament facilitarà que l’Ajuntament pugui accedir a subvencions de l’ACA i recollirà les mesures extraordinàries que el consistori pot adoptar en situació de sequera. Entre d’altres, s’hi inclouen les limitacions particulars, la reducció de la pressió a la xarxa o la realització de talls temporals. També s’hi estableixen les sancions per les infraccions tipificades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *