Solsona encara la recta final d’un Carnaval molt participat

Després d’un cap de setmana molt intens sota el regnat del Rei Carnestoltes Marc Torra i Llucià Ferrer com a mata-ruc d’honor, ahir va ser el dia dels més petits. Centenars de nens i nenes van sortir al carrer per seguir fil per randa tot el programa amb les carrosses, els ballets, la penjada del ruc, el concurs de disfresses i el correfoc com a ingredients principals. L’impulsa la MiniJunta, formada per adolescents d’entre 13 i 16 anys que s’encarreguen de preparar totes les activitats amb el suport de la Junta.

 La reina d’aquesta edició infantil ha estat Clara Guilanyà. Sentim-la:

Els més petits tampoc han desaprofitat l’oportunitat de repassar l’actualitat de l’any amb el sermó elaborat per alumnes de totes les escoles de la comarca. La sequera, l’entrada de Torà i Biosca a la comarca o l’elevat preu de l’oli han estat alguns dels temes tractats. La penjada del ruc xic ha culminat el matí del Carnaval infantil.

A la tarda, concurs de disfresses. En categoria individual, s’ha imposat un “Tio Vivo”; en parelles, “Llamps i trons”; en grups “Trumfos fregits amb mostassa i quètxup”; en famílies “Minions i amics” i en muntatge, un “Titànic”. El correfoc ha posat punt i final a la jornada. Les propostes pels més petits tornaran demà a la tarda amb la despenjada del ruc i el fi de festa.

En aquests moments, el Carnaval celebra un dels actes més tradicionals: el repartiment d’aiguardent, figues, coca i vi blanc. A la tarda serà el torn del correfoc i a la nit, del ball de disfresses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *