Solsona disposarà d’un circuit definitiu de bicicletes a la Cissa

La bona acollida de la pista de terra estrenada enguany ha fet que l’Ajuntament opti per consolidar aquesta infraestructura situada al carrer de Busa, a tocar del parc infantil. A partir d’avui se sotmet a exposició pública la memòria valorada, redactada des dels serveis tècnics municipals i aprovada per la Junta de Govern Local. Es preveu que estigui enllestit durant el primer trimestre de l’any i compta amb un pressupost de 40.000 euros.

Aquest pumptruck o parc de bicicletes neix a demanda del Consell d’Infants ja el 2021, als quals després s’hi va afegir la colla de ciclistes Black Pata i el Consell d’Adolescents. El regidor d’Urbanisme i Esports, Joan Parcerisa, destaca que és una modalitat esportiva que ha crescut molt els últims anys mentre que la titular d’Infància, Pilar Viladrich, subratlla que ampliarà l’oferta d’instal·lacions de lleure a la via pública.

El pumptruck és un circuit amb salts i peralts que permet fer voltes sense pedalar mitjançant una tècnica que aprofita la inèrcia del cos. El disseny s’ha fet amb corbes i obstacles que en garanteixin la fluïdesa i la seguretat dels usuaris tenint en compte la diversitat de ritmes, nivells i edats. Estarà sempre obert i és apte per a infants, famílies i esportistes amb vehicles o elements no motoritzats com bicicleta, patinet, patins o monopatí. Ocuparà 825 metres quadrats en una parcel·la municipal de 2.000, per tant, amb possibilitat de créixer en un futur si es considera necessari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *