Solsona aprova dues línies d’ajuts per reformar habitatges adreçades a joves i a propietaris

El ple d’ahir al vespre va donar suport a aquestes convocatòries per fomentar la mobilització de pisos buits i l’increment de pisos de lloguer amb el vistiplau de tots els grups municipals excepte el PSC. D’una banda, s’ha aprovat l’atorgament de subvencions directes als joves d’entre 18 i 35 anys per a la realització d’obres a l’habitatge a compte del preu de l’arrendament. De l’altra, es convocaran les subvencions per a propietaris de pisos desocupats que facin obres de reforma o millora per destinar-los a lloguer social. En tots dos casos es concedirà un 50% de la despesa amb un màxim de 6.000 euros per habitatge. S’obriran a partir de dimarts i fins al 31 d’octubre. El regidor d’Habitatge, Ramon Xandri, assegura que en els darrers mesos ja hi ha hagut els primers interessats en sol·licitar-los:

Des de l’oposició, Alternativa per Solsona-CUP insta l’equip de govern a promocionar les dues convocatòries per arribar a tots els ciutadans. En parla el regidor Oscar Garcia:

Els ajuts, que compten amb un pressupost de 100.000 euros ampliable si és necessari, s’han aprovat amb el vot en contra del PSC que considera que la iniciativa subvenciona els propietaris i no dona prou suport als joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *