Solsona acomiada un Carnaval molt participat carregat de tocs especials per commemorar el cinquantè aniversari

L’elevada participació ha estat la tònica tant als actes de carrer com els de la sala polivalent. Aforament complet als concerts tant de divendres com de dissabte, un miler d’assistents al ball de disfresses amb el retorn de la Solsona 70, 900 persones al tsunami de comparses, 300 participants a les catifes, 400 persones al Kina ressaca i una quarantena de boits en són només alguns dels exemples. El cinquantè aniversari ha marcat la majoria de convocatòries amb la presència de Salvador Alsius, primer mata-ruc d’honor, al costat de la d’enguany, Mònica Terribas. La periodista de Catalunya Ràdio va protagonitzar el programa “No tan dematí” des del vestíbul de l’Ajuntament, que podeu recuperar al web de Solsona FM https://enacast.com/solsonafm/#!/programs/carnaval2020/solsonafm_podcast_898, i va inaugurar el monument, el Gegant Boig vestit de dona a l’estil Marilyn Monroe per homenatjar el comiat de la Miss. Enguany Josep Feliu va encarnar aquesta figura, ja que també havia estat la primera Miss.

El sermó de diumenge es va dedicar al Sastre Rafart i Ramon Gualdo, primers sermonaires. Gualdo va llegir el d’enguany al costat de Francesc Boix, Pitu Molins i Gabriel i Valentí Vilaginés. Com sempre, la classe política local va ser la protagonista del text. Diumenge a la tarda, es van ballar les contradanses sèries, boges i de l’indiot amb vestits nous i, a més, es va recuperar una contradansa vella que van ballar tots els participants.

La coronació del Xut petit i l’estrena del bramador infantil, Gerard Rodríguez, han protagonitzat el Carnaval dels més menuts, que ha rebut amb les mans obertes la despenjada traslladada al dimecres a la tarda. En l’última jornada, un grup de balladors va executar una contradansa a la plaça Major davant del rei Carnestoltes, Jaume Porredon ‘El Campa’, ja sense la vestimenta que ha lluït aquests dies, i en homenatge a ell com a impulsor d’aquests balls. A la plaça Major es va fer el ball del Xut i la Carnestoltes de l’any passat, Dolors Subirà, va col·locar la capa d’excarnestoltes al Campa. La processó va seguir fins a l’Escola Arrels on Jaume Porredon va encendre la metxa que va acabar cremant el ninot de cartró pedra amb la seva imatge i un número 50 fet de bengales que va culminar amb el castell de focs. La despenjada del ruc i els últims bufis han tancat la cinquantena edició del Carnaval. Joan Solé, president de l’Associació de Festes, fa un primer balanç positiu de la celebració:

Aquest diumenge les comparses són citades a fer les desenramades per treure la decoració del Carnaval i posar punt final a l’edició 2020.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *