Solsona acollirà una de les fires del Futurs Emprenedors Rurals del projecte de cooperació Leader

Tindrà lloc el proper dia 15 al matí al Casal Cívic i hi prendran part alumnes de Setelsis i de l’escola mestre Ramon Estadella de Guissona.

El projecte FER, Futurs Emprenedors Rurals, té com a objectiu fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cicle superior d’educació primària de les escoles ubicades en territoris rurals. En el cas del Solsonès, el Consorci Leader per al Desenvolupament de la Catalunya Central compta amb la participació de 50 alumnes de l’escola Setelsis i 20 de l’Institut Escola Vall de Lord. Els estudiants treballen en la creació de projectes empresarials, despertant-los el talent emprenedor i visualitzant les oportunitats dels territoris rurals i l’aprofitament dels seus recursos. Així mateix, es difonen els valors de la cultura emprenedora entre la comunitat educativa, es fomenta el treball en equip i altres habilitats emprenedores i s’introdueix la cultura financera de forma bàsica a les escoles.

Durant aquest curs, han pres part al projecte Futurs Emprenedors Rurals més de 840 alumnes de 33 escoles catalanes. Com a cloenda, s’han organitzat fires professionals on els infants presentaran les seves idees emprenedores a Tortosa, Balaguer i Solsona. Un jurat format per experts dels àmbits de l’empresa i de l’educació valoraran els projectes presentats i els atorgaran una menció remarcant el punt fort de cada iniciativa per posar-la en valor.

Paral·lelament, el dia 28 se celebrarà una jornada virtual adreçada als equips docents per a facilitar que nous centres puguin implementar el projecte FER el curs vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *