Solsona acollirà un concert solidari amb el poble ucraïnès

Anirà a càrrec de l’Orquestra Cadí i el prestigiós violista Andriy Viytovych i es farà el dia 22 a les 7 de la tarda a la sala polivalent.

L’actuació vol reivindicar la fi de la guerra a Ucraïna i solidaritzar-se amb el seu poble. Solsona és una de les poblacions on l’orquestra de La Seu organitza un concert solidari amb motiu del seu vintè aniversari. Les entrades, al preu de 10 euros, properament es posaran a la venda al web entradessolsones.com. A més, a dins de la sala es podran fer donatius voluntaris. Segons l’oficina dels drets humans de l’ONU, des del començament de la invasió han mort més de 3.000 civils i hi ha més de 5 milions i mig de desplaçats. Abans del concert es projectarà un vídeo sobre la guerra i els seus motius. En l’actuació s’interpretaran obres de compositors ucraïnesos que no s’han tocat mai abans al nostre país.

La direcció del concert anirà de la mà de Yahven (Eugeni) Sokhatsky, director de cant coral i orquestra i professor de l’Escola Municipal de Música Joan Roure de Solsona i de l’Escola de Música de la Seu d’Urgell. Nascut a Lviv, viu a Catalunya des de fa més de 20 anys amb la seva dona, la violinista Zoryana Sokhatska, que també forma part de l’Orquestra Cadí. En el concert també hi actuarà el prestigiós violista ucraïnès Andriy Viytovych, viola principal de l’Orquestra de l’Òpera Reial Covent Garden de Londres i solista de l’Orquestra Simfònica de la capital britànica. És professor de grau superior del Royal College of Music de Londres i membre del claustre de professors de l’AIMS, a banda d’haver format part de diverses formacions europees de renom internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *