Sara Alarcón defensa que s’ha optat per fer poques obres en camins i puntuals per poder complir terminis i evitar perdre la subvenció

La presidenta del Consell Comarcal ha sortit al pas de les crítiques d’alguns alcaldes sobre el repartiment d’ajuts per al manteniment de camins argumentant que no es vol córrer el risc de no poder certificar l’obra en el temps límit. El govern comarcal ha explicat que dilluns passat va sortir publicada al Diari Oficial de la Generalitat la convocatòria de subvencions a través de la qual s’atorguen 301.000 euros al Solsonès per destinar-los a actuacions de camins d’accés a nuclis, habitatges disseminats, serveis bàsics, punts d’interès econòmic i actuacions d’emergència. Alarcón relata que uns dies abans, en una reunió convocada per la Direcció General de Polítiques de Muntanya, se’ls va informar que la data límit per haver acabat les obres és el 30 de novembre, sense possibilitat de pròrroga. Tenint en compte aquests condicionants i en base a criteris jurídico-legals i tècnics, es va decidir de fer quatre actuacions. La presidenta del Consell Comarcal explica que es va proposar La Molsosa, La Coma i La Pedra i Castellar de la Ribera en tant que eren els municipis on s’havia fet menys inversió en els últims 10 anys i també Clariana, per complir amb l’aportació que rep aquest municipi com a compensació per acollir l’abocador comarcal. Sara Alarcón defensa que el criteri que s’ha seguit tradicionalment per repartir aquests ajuts és el que defensaven els dos últims responsables comarcals de Camins, Josep Colell i Benjamí Puig:

8 alcaldes forcen la convocatòria d’un Consell d’Alcaldes

No ho veuen de la mateixa manera 8 dels 15 alcaldes de la comarca. Els batlles de Pinós, Guixers, Lladurs, Castellar de la Ribera, Navès, Riner, Odèn i Llobera han signat un manifest demanant que es convoqui un Consell d’Alcaldes on es reclami una rectificació del repartiment. Ho apunta l’alcalde de Lladurs, Daniel Rovira:

En la mateixa línia, l’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, subratlla en una carta oberta que el Consell Comarcal té una magnífica oportunitat per començar a fer les coses bé. D’una banda, Vilalta assegura que si se segueix el sistema de repartiment per compensacions, el problema s’eternitzarà i, a més, recorda que la continuïtat d’aquest ajut no està garantida en un futur. Pel que fa al condicionant temporal, Vilalta afirma que si l’ajut es reparteix entre tots tocarà a menys de 40.000 euros per municipi, no caldrà projecte executiu i, per tant, hi ha temps suficient per acabar les obres dins de termini.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *