Riner rebrà eixams d’abelles perduts de Viladecans en el marc del projecte Redicat

N’han signat l’acord l’alcalde de Riner, Joan Solà, i Encarna García, tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de Viladecans. Així, aquesta tardor es començaran a instal·lar caixes-niu a diferents punts de Viladecans que serviran d’esquer per captar els eixams perduts. L’Associació Amics de les Abelles s’encarregarà de portar els eixams fins a Riner, on seran distribuïts entre veïns que en tindran cura. A Viladecans els resoldrà els problemes i molèsties que puguin causar les abelles en indrets urbans mentre que a Riner permetrà que pol·linitzin i facin mel. Tot plegat, per teixir lligams entre dos municipis molt diferents. Ho posa de relleu l’alcalde de Riner, Joan Solà:

Les abelles transportades al Solsonès seran apadrinades per escolars dels dos municipis, que podran visitar els ruscs i gaudir de la mel que produeixin.

El projecte Redicat va néixer el 2019 amb els municipis de Riner, Arnes, Pujalt i Gandesa i l’Associació Amics de les Abelles com a impulsors. Des d’aleshores s’hi han sumat Alcover, Palau de Santa Eulàlia, Valls i Viladecans. La Fira de la Mel de Riner és una de les iniciatives locals que s’emmarca en aquest projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.