Reoberta la plaça del Camp després de les obres

Després de poc més de tres mesos, aquest matí s’han retirat les tanques i s’han recuperat les places d’estacionament de tot el perímetre. L’Ajuntament de Solsona ha preferit ajornar els acabats fins passat festes per evitar tallar el trànsit aquests dies d’especial activitat comercial. Ahir l’alcaldessa, Judit Gisbert, i l’arquitecta municipal Anna Grau van explicar a veïns i comerciants de la zona els detalls de l’actuació i els treballs pendents.

Les obres han consistit en anivellar el paviment per fer-lo completament accessible i garantir-ne la seguretat dels usuaris amb rajoles de formigó antilliscant. La intervenció ha estat subvencionada amb fons europeus Next Generation. També s’ha aprofitat per millorar els escocells dels arbres, renovar l’enllumenat per fer-lo energèticament eficient i reforçar-lo i s’han soterrat els serveis, com per exemple la xarxa wifi que dona servei a tota la plaça.

Quedarà pendent l’enjardinament, la instal·lació del mobiliari urbà i la construcció d’un pas elevat que connectarà amb el passeig del Pare Claret. Precisament, pel que fa a la mobilitat, de moment es mantindrà el doble sentit de circulació a la banda de la farmàcia. Aquesta és una qüestió que ha generat debat, tal com reconeix l’alcaldessa, Judit Gisbert:

 Alternativa per Solsona proposa tallar una part de l’entorn de la plaça al trànsit i reservar-la per a l’ús exclusiu dels vianants mentre que els comerciants de la zona majoritàriament hi estan en contra. Tots els grups municipals coincideixen en la necessitat de fer un procés participatiu sobre aquest tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *