Prospera la moció per reprovar el gerent del Centre Sanitari i del Consell Comarcal per la polèmica de la vacuna en un Consell d’Alcaldies molt tens

El vot dels 8 batlles que van forçar la convocatòria d’una sessió extraordinària ahir a la tarda ha permès l’aprovació del text, que es traslladarà al Ple del Consell Comarcal. Els alcaldes de Navès, Pinós, Castellar de la Ribera, Guixers, Lladurs, Llobera, La Molsosa i Riner, de Junts i Independents, consideren que la vacunació del gerent no s’ha ajustat a la mínima ètica que ha de presidir els actes de qualsevol servidor públic. Li exigeixen que reconegui públicament que la seva actuació no ha sigut la correcta i que posi el seu càrrec a disposició de la presidenta.

La sessió es va encetar amb la intervenció del president del Consell d’Alcaldies i alcalde d’Olius, Antoni Márquez, que va fer lectura d’un informe jurídic detallant les funcions del Consell d’Alcaldies subratllant que aquest té caràcter consultiu i propositiu. La tensió va pujar de to quan va anunciar que només es tractarien els dos primers punts de la moció, que feien referència a la vacuna del gerent, i, en canvi, no es parlaria de les disculpes exigides a Marc Casabosch pel to utilitzat en el ple de dimecres passat, i sobre la conveniència d’un canvi de rumb del govern del Consell Comarcal que apuntaven els 8 alcaldes signants. Això sumat a la limitació d’una intervenció de 10 minuts i 5 de rèplica a un portaveu dels partidaris de la moció i el mateix temps per als contraris, va fer que els alcaldes de Junts i els Independents amenacessin d’abandonar la sessió en veure vulnerats els seus drets. Finalment, Márquez va accedir a la intervenció de cadascun dels alcaldes amb un temps limitat de 3 minuts.

L’alcalde de Guixers, Jordi Selga, resumeix el motiu que els ha portat a presentar la moció:

 El batlle de Riner, Joan Solà, considera que l’afer de la vacunació del gerent ha estat la gota que ha fet vessar el got:         

En aquest sentit, l’alcalde de Llobera, Ramon Angrill, instava els responsables comarcals a reflexionar:        

  Els alcaldes favorables a la moció van reclamar transparència a l’ens intermunicipal. Daniel Rovira, batlle de Lladurs:

      L’alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, ha recriminat el to utilitzat pel portaveu d’Esquerra, Marc Casabosch, en el ple extraordinari de la setmana passada:

 En la mateixa línia s’expressava l’alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, crític també amb alguns serveis que dona el Consell Comarcal als ajuntaments:

 L’alcalde d’Olius i president del Consell d’Alcaldies, Antoni Márquez, es va abstenir mentre que els representants de Solsona, Clariana, Pinell, La Coma i Sant Llorenç hi van votar en contra. El batlle de La Coma i vicepresident del Consell d’Alcaldies, Ramon Costa, va actuar com a portaveu dels alcaldes contraris a la moció en un to conciliador. Lamentava la utilització política d’aquest tema i entonava el mea culpa pel que fa a la comunicació:

        L’alcalde de la Coma considera que la polèmica de la darrera setmana no ha estat fructífera:

      Per al vicepresident del Consell d’Alcaldies i portaveu dels alcaldes contraris a la reprovació del gerent, aquesta qüestió queda tancada ja que hi ha qüestions més importants sobre la taula:

Podeu seguir la sessió completa aquí: https://www.youtube.com/watch?v=V6uutRn9M7M

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *