Prop d’un centenar de persones han trobat feina l’últim any a través de l’Agència

El Servei Connectem ha pogut localitzar almenys 91 persones en situació d’atur que han trobat alguna ocupació. Els usuaris d’aquest servei de l’Agència han augmentat, amb 348 persones del Solsonès i Cardona, la meitat dels quals de Solsona; i 121 empreses i entitats. El perfil més estès és el d’una persona d’entre 16 i 44 anys amb estudis primaris i sense contracte laboral des de fa menys d’un any.

El 55% de les persones desocupades ateses van trobar feina, un percentatge que s’incrementa fins al 65% en el cas d’aturats de curta durada i que es redueix al 36% entre els aturats de llarga durada. Pel que fa als usuaris del Servei Connectem que hi van acudir per millorar el seu lloc de treball, el 34% van aconseguir canviar de feina.

Pel que fa a les 121 empreses ateses, la majoria són del sector serveis i van fer ús del servei d’intermediació laboral, que ha gestionat un total de 259 llocs de treball. El 41% de places es van cobrir amb persones de la borsa.

Referent a la formació per millorar les competències professionals, s’han fet tres cursos i dos tallers durant el 2021, als quals hi han participat més d’una setantena de persones. També s’han signat una dotzena de contractes d’entre 6 i 9 mesos de durada amb els ajuntaments de Solsona i Cardona a través de plans d’ocupació.

El Servei Connectem té una valoració positiva tant pel que fa als usuaris, que li posen de mitjana un 8,6, com per les empreses, que atorguen un 7,4 a l’enviament de candidats adequats al perfil de les vacants i un 9,5 per l’atenció rebuda. La trentena d’empreses que han respost l’enquesta asseguren que tornarien a fer ús d’aquest servei de l’Agència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *