Prop de la meitat del pressupost de la FM Solsona es destina als públics jove i familiar

Ho ha posat de relleu la regidora de Cultura, Judit Gisbert, en la presentació del programa de la propera edició. La partida per als actes per als joves ascendeix a 38.000 euros i la de les propostes infantils, a 7.500, d’un pressupost total de 100.000 euros.

Itaca Band serà el cap de cartell del concert jove del dia 8 a la Xelsa, mentre que es consolida la festa per als adolescents, el dia 9, amb l’actuació del DJ Monty i la Confetti Led Party d’adolescents.cat a la plaça de Sant Pere. Gisbert també ha posat de relleu la creixent col·laboració de Joventut Solsonina en l’organització de la Festa Major. A part d’organitzar el Concurs de Músics al carrer i els concerts joves, també participen en el muntatge del concert per a adolescents i en l’espectacle estrella pel públic familiar, El Pot Petit, que actuarà el dia 6 a la plaça del Camp.

Una altra de les novetats destacades és la instal·lació d’un tobogan aquàtic de cinquanta metres el dia 10 al matí al carrer d’Antoni Gaudí. S’hi podrà accedir a partir dels 6 anys, tot i que no tindrà una edat límit. La seixantena d’actes de la Festa Major seran gratuïts, exceptuant el concert solidari del SOM, amb Cesk Freixas, i l’obra de Lacetània Teatre. A l’hora de programar l’esdeveniment cultural de més envergadura per a l’Ajuntament al cap de l’any, s’ha tingut en compte el compromís de treballar per la paritat de gènere en les contractacions. Judit Gisbert:

La formació íntegrament femenina “Les Anxovetes” serà l’encarregada d’amenitzar el concert d’havaneres i totes les orquestres de ball i El Pot Petit són mixtes en la seva composició. Pel que fa als tallers infantils de la tarda del dia 9, tots seran conduïts per solsonines.

Aquest any, la Festa Major de Solsona comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, en els actes centrals del dia 9 al matí. També hi ha la possibilitat que el dia abans hi assisteixi algun altre membre del govern català, tot i que encara està pendent de confirmació.

Pel que fa al disseny del programa, d’entre les 8 propostes presentades al concurs ha guanyat la de la solsonina Júlia Xandri, graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Pompeu Fabra. La composició “Flors de Festa Major” consta d’un conjunt de flors pintades amb aquarel·la que s’inspira en el color de les teles brodades dels quatre gegants. Sentim l’autora del disseny:

Tant la composició, com la tipografia i el paper reciclat volen transmetre valors com la naturalitat, la puresa, la frescor i el dinamisme. A banda del disseny, el programa de Festa Major incorpora tres articles divulgatius. El Centre d’Estudis Lacetans signa un treball bibliogràfic sobre els 425 anys del títol de ciutat, el mestre orguener Albert Blancafort parla de l’orgue de la catedral i Rosa Maria Vila i Nil Boix se centren en el centenari de l’Orfeó Nova Solsona. Podeu consultar la programació detallada de la Festa Major a solsonalafesta.net.

         

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *