Prop de 90.000 alumnes i 6.500 mestres i professors de la Catalunya Central encaren un tercer trimestre virtual amb canvis en l’avaluació i suport emocional des dels centres

N’ha donat tots els detalls aquest matí a La Central la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Dolors Collell. La premissa del Departament és donar continuïtat a l’activitat formativa per tal que l’alumnat pugui mantenir els hàbits de treball i l’aprenentatge. Tot això, amb suport emocional per tal que tant alumnes com famílies se sentin acompanyats. Collell destaca que la situació a cada família és diferent, però apunta la necessitat de fer un canvi d’orientació davant la pèrdua de familiars propers o el canvi de la situació econòmica en aquells que s’han quedat sense feina. Cada centre organitza les seves activitats en base als criteris del Departament d’Educació, que passa per prioritzar tasques globalitzades, amb propostes setmanals que siguin significatives i motivadores i una interacció constant amb l’alumnat a través de les possibilitats que faciliten les noves tecnologies. Paral·lelament, s’ha accelerat el pla de transformació digital. D’una banda, s’han dotat tots els centres d’entorns virtuals i, de l’altra, es faran arribar 1.800 kits amb una tauleta o ordinador amb connexió a internet per poder treballar des de casa. En aquesta primera onada s’ha prioritzat l’alumnat que acaba una etapa educativa: 6è de primària, 4t d’ESO, 2n de batxillerat i l’últim curs de cicles formatius.

La directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, tal com ha anunciat el conseller Bargalló aquests últims dies, parla de la necessitat d’adaptar els criteris de valoració a les noves circumstàncies, amb un tercer trimestre que ha de sumar, no penalitzar. En aquest sentit, Dolors Collell es mostra convençuda que en aquesta situació s’hauran promogut aprenentatges competencials molt diferents dels previstos a principi de curs:

L’aprenentatge està plantejat amb el tutor o tutora com a motor, ja que és qui coneix millor l’alumnat i les famílies, amb el suport de tot l’equip docent. Collell reconeix que és molt difícil preveure si es podrà tornar a les aules aquest curs, però és conscient que seria molt important fer un tancament de curs presencial tant per l’alumnat com pel professorat. Destaca que les plantilles són les mateixes que el dia que es van tancar els centres, ara fa un mes, tot i que si hi ha hagut noves baixes o jubilacions aquesta persona no s’ha substituït. La directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central destaca el contacte permanent tant amb els centres com amb tot el Departament i destaca la implicació i el compromís del personal en aquesta tasca social.

Les obres de la nova escola El Vinyet s’allargaran

Al marge d’això, la situació d’emergència ha obligat a aturar obres de nous centres com és el cas del Vinyet, la qual cosa fa preveure que el calendari previst inicialment s’allargarà.

             

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *