Onze nous positius en dos dies tornen a posar el focus a Sant Llorenç

S’han detectat amb tests d’antígens ràpids i avui es realitzen un centenar de PCR a la Vall de Lord. Els quatre positius detectats dilluns entre pares i alumnes de 2n d’ESO de l’Institut-Escola han obligat a confinar aquest grup. D’altra banda, diumenge es va detectar un positiu en una usuària de la residència La Vall, que se suma als positius d’una usuària, tres treballadores i una persona que havia d’entrar a fer suplències detectats ja la setmana passada.

L’Ajuntament de Sant Llorenç continua insistint en extremar al màxim les mesures de protecció i assenyala que la major part de les queixes dels veïns rauen en el consum a la via pública davant dels establiments. Per aquest motiu demanen que es respectin les restriccions i les consumicions es facin sempre a les taules amb grups de màxim 4 persones. El consistori fa una crida a la responsabilitat per aconseguir capgirar les dades i poder arribar a les festes de Nadal en una situació millor.

16 positius la setmana passada al conjunt del Solsonès

Al marge de Sant Llorenç, la setmana passada es van diagnosticar 16 positius a partir de 232 PCR i 31 tests ràpids. D’entre les 843 proves del cribratge poblacional de la setmana passada a Solsona s’ha detectat un únic positiu. Malgrat això, els responsables sanitaris fan una crida a la prudència i a extremar les mesures. La viròloga solsonina Rosa Maria Pintó, que vam entrevistar fa unes setmanes, destaca que cal tenir present que les proves han arribat a un baix percentatge de la població i que als tests ràpids se’ls escapen el 30% de les persones asimptomàtiques. És per això que apel·la a la prudència i a continuar amb l’ús correcte de la mascareta. L’alcalde, David Rodríguez, insisteix en la necessitat d’extremar les precaucions, especialment ara que s’apropen festes familiars i trobades nadalenques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.