Olius suma un nou certamen al calendari firal del Solsonès

Es tracta de la fira de primavera “Enflora’t”, que tindrà lloc el proper dia 27 a la plaça de l’Olivera del Pi de Sant Just.

Hi haurà parades de productes local i artesania, tastets de vi i gastronomia i food trucks, així com activitats durant tota la jornada.

La programació arrencarà el dissabte 27 a les 9 del matí amb una caminada de primavera. Les inscripcions es poden formalitzar fins al dia 26 a l’Ajuntament d’Olius; a l’ESCAMN Solsonès els dies 24 i 25 de 10 a una i de 6 a 2/4 de 8 o el mateix dia mitja hora abans de començar a la plaça de l’Olivera. Hi ha una ruta llarga de 14 quilòmetres, que és circular amb sortida i arribada a la plaça de Olivera, i una de curta de 7 quilòmetres que sortirà a l’avituallament de Brics i acabarà al mateix punt de la llarga. El preu de la inscripció és de 5 euros i inclou avituallament.

A les 12 del migdia Sàmara Natura guiarà una sortida gratuïta sobre les orquídies de Sant Just Joval a l’església d’aquest nucli. S’emmarca en el projecte Lligams, teixint natura amb la societat. La programació del matí es tancarà amb un dinar popular. Els tiquets es poden comprar fins al dia de Sant Jordi a l’Ajuntament d’Olius al preu de 15 euros.

La fira “Enflora’t” proposa més activitats a la tarda. A 2/4 de 5, el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya oferirà una xerrada sobre la transformació de les plantes aromàtiques i medicinals i els productes comercials. Tindrà lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Olius i, en acabar, es farà una visita al nou hub de l’ens de recerca. A  2/4 de 6 de la tarda, hi haurà una gimcana familiar. Els menors de 12 anys hi hauran d’anar acompanyats d’un adult. És una proposta gratuïta i tots els participants rebran un obsequi. La nova fira de primavera d’Olius es tancarà amb música, amb un ball de tarda amenitzat per Lucky Luck a partir de les 7 i un concert a càrrec de Julivert a les 9 del vespre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *