Obre portes al Museu de Solsona una exposició sobre la relació de Picasso amb la cultura popular catalana

Ahir a la tarda, més de 200 persones van assistir a la inauguració de la mostra que estrena la nova sala d’exposicions temporals de l’equipament. Ho fa amb ‘Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes’, que compta amb el préstec excepcional d’una cinquantena d’obres del Museu Picasso de Barcelona. La comissària de la mostra i conservadora del Museu Picasso fins l’any 2022, la solsonina Claustre Rafart, en detalla la singularitat:

Rafart ha destacat que Solsona ha sembrat la llavor i confia que, més endavant, es pugui fer una exposició més àmplia per mostrar el potencial picassià en aquest àmbit. 

Per la seva banda, el director del Museu de Solsona, Carles Freixes, ha posat de relleu el bon tàndem que han fet els dos equipaments de característiques molt diferents. Així mateix, subratlla que amb l’estrena de la nova sala d’exposicions es tanca el procés de transformació i d’obertura del Museu dels últims anys:

En aquesta mateixa línia, l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, ha qualificat el museu com a un dels principals motors culturals de la ciutat i s’ha posat com a repte pendent posar a l’abast del públic la col·lecció etnogràfica propietat del consistori:

Per la seva banda, el bisbe de Solsona i president del Patronat del Museu, Francesc Conesa, posa en valor la importància de l’equipament:

Les 76 obres de l’exposició ‘Picasso. Territori i arts i tradicions populars catalanes’ s’estructuren en tres grans àmbits -el camp, la ciutat i el domèstic- i un de final. Es pot visitar en l’horari habitual del Museu fins a mitjan juliol i l’entrada costa 4 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *