Oberta la convocatòria per presentar-se a les proves d’elecció de la pubilla i l’hereu de Solsona

Hi poden aspirar els joves empadronats a la ciutat que tinguin entre 16 i 21 anys, les edats que permeten participar, l’any següent, al certamen d’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya. Hi ha temps per presentar candidatura, tant a títol personal com en representació d’una entitat, fins al 9 de juliol. Es pot fer telemàticament, indicant els estudis i aficions, o bé entrant una instància a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

És una convocatòria de la regidoria de Cultura i l’Associació del Pubillatge Solsoní. Les proves, que es faran a l’Ajuntament la setmana del 22 de juliol, consten d’un part escrita i una entrevista personal. Consta de preguntes obertes i de tipus test de cultura sobre Solsona, Catalunya i general. El jurat estarà format per l’alcaldessa, el regidor de Cultura, els portaveus de tots els grups municipals, un representant de l’Associació del Pubillatge Solsoní i la tècnica de Cultura.

La pubilla, l’hereu, la donzella i el fadrí formen part de la comitiva d’autoritats de la Festa Major i el Corpus i participen activament en la rebuda de la Flama del Canigó, entre d’altres. Paral·lelament, recorren els Països Catalans durant tot l’any per participar en certàmens d’elecció del pubillatge i manifestacions de cultura popular, a més de visitar el Parlament de Catalunya i altres institucions.

A Solsona, la tradició del pubillatge té 55 anys d’història, tot i que s’hi han anat introduint canvis. El 2010 es va obrir la convocatòria a les noies que es volguessin presentar a títol individual i a partir del 2017 es van incorporar la figura de l’hereu i els fadrins.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *