Més de la meitat de les persones ateses pel Servei Connectem de l’Agència durant el 2020 han trobat feina

Així es desprèn del balanç anual de gestió d’aquest servei. Un centenar dels 187 usuaris del Servei Connectem han acabat l’any amb feina. Un 59% eren persones en situació d’atur de menys d’un any, un percentatge que es redueix al 29% en el cas d’aturats de llarga durada. D’altra banda, s’ha ajudat a canviar de feina una vintena de persones en actiu que volien millorar les condicions laborals. D’entre els perfils que no s’han pogut cobrir perquè són difícils de trobar a l’àrea del Solsonès i Cardona hi ha el d’operari elèctric, electromecànic, auditor intern, tallerista esportiu, fisioterapeuta, cuiner, soldador o enginyer industrial mecànic.

D’altra banda, els ajuntaments de Solsona i Cardona han contractat temporalment 13 persones que han adquirit experiència professional i han millorat la seva ocupabilitat.

Dels 273 usuaris del Servei Connectem, un 58% són de Solsona, el 30% de Cardona i, la resta, dels altres municipis del Solsonès. 4 de cada 5 han estat altes noves del 2020. El perfil majoritari de demandant d’ocupació són persones d’entre 16 i 44 anys amb estudis secundaris i postsecundaris en situació d’atur des de feia menys d’un any, un 60% de les quals eren dones.

Al marge d’acompanyar les persones que busquen feina o la volen millorar, el Servei Connectem també ajuda les empreses a cobrir els seus llocs vacants, que l’any passat van ser un centenar, una xifra que s’ha reduït en un terç a causa de la crisi de la Covid-19. Serveis, comerç, indústria i restauració són, en aquest ordre, els sectors majoritaris.

Pel que fa a la formació subvencionada, durant el 2020 s’han format una seixantena de persones amb més de 5.000 hores, una xifra que també s’ha reduït en tant que la pandèmia ha impedit formalitzar convenis de pràctiques i visites a empreses.

El Servei Connectem rep una bona valoració per part dels seus usuaris, que, segons el seguiment telefònic realitzat, li posen una nota mitjana de 9.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *