Més de 800 persones han participat a les visites guiades de Solsona Experience aquesta Setmana Santa

Malgrat les inclemències meteorològiques, les activitats de la cooperativa per explorar la riquesa cultural i històrica del Solsonès han registrat 200 visitants més que el mateix període del 2023.

La proposta amb més èxit ha estat la visita als Gegants de Solsona, de la qual s’han ofert més de 20 passis per un públic eminentment familiar atret davant la possibilitat de poder interactuar amb els improperis de la Festa Major i del Carnaval. La principal novetat ha estat l’estrena de la visita guiada al Castellvell. Permet descobrir les restes iberes del poblat de Setelsis; entrar dins del Santuari del Remei, del segle XIV; i entendre la importància estratègica que ha tingut aquesta fortalesa per a les famílies nobles que hi han viscut al llarg de la història.

Solsona Experience avança que estan preparant noves experiències guiades i teatralitzades a diferents municipis que sortiran a la llum els pròxims mesos.

El turisme rural, més fluix

En canvi, el turisme rural al Solsonès i al Bages ha registrat una ocupació més baixa que d’altres anys. En concret, les xifres no han superat el 90% en la majoria de casos, quan normalment per Setmana Santa s’arriba a la plena ocupació. Hi ha diversos motius que expliquen aquesta situació: d’una banda, la previsió meteorològica, amb la previsió de pluges a molts indrets de la Catalunya Central i, de l’altra, el fet que enguany Setmana Santa s’escaigui aviat al calendari. La restauració, en canvi, sí que ha registrat plena ocupació, especialment en els llocs més turístics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *