L’Institut organitza unes jornades pedagògiques sobre els usos de les TIC a l’aula

Les organitzen l’Institut Francesc Ribalta i el Servei Educatiu del Solsonès i tindran lloc a l’edifici del Seminari del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal el proper dia 28. Les jornades s’adrecen especialment a tots els centres educatius del Solsonès i comarques properes però també estan obertes a famílies i altres persones interessades. S’hi exposaran experiències de centres similars a les característiques de l’Institut Francesc Ribalta. S’hi parlarà dels usos pedagògics de les TIC per millorar l’aprenentatge a l’aula i es compartiran metodologies i eines d’aula innovadores. Així mateix, es donaran eines per fomentar l’esperit crític entre l’alumnat i es crearan espais de reflexió i debat pedagògic per la millora dels aprenentatges de l’alumnat.

La cita és el 28 de març durant tot el matí al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya de l’edifici del Seminari. És una jornada adreçada a tota la comunitat educativa del Solsonès i comarques veïnes, també oberta a famílies i altres persones que hi estiguin interessades. A més de treballar l’entorn digital, també es vol fomentar l’esperit crític entre l’alumnat, compartir metodologies i eines d’aula innovadores i crear espais de reflexió i debat.

En el decurs de la jornada es presentarà el Pla Digital de Catalunya 2020-2025 i es podrà participar en diferents xerrades-taller. Entre les temàtiques hi ha la comunicació emocional, un scape room digital i pràctiques restauratives com a eina de prevenció i resolució de conflictes. 

Julia Fernández és la coordinadora pedagògica de l’Institut Francesc Ribalta:

Aquells assistents que acudeixin a la jornada amb infants podran fer ús de l’espai Aprenem Jugant, dinamitzat per alumnat del cicle d’Educació infantil. Les inscripcions a les terceres Jornades pedagògiques al Solsonès es cursen en línia a través d’un enllaç que hi ha al web francescribalta.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *